En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir tehlike simultane kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak yapıda olmalıdır.

Yangın merdivenlerinin yeterli enliliğe ve tavan yüksekliğine sahip olması önemlidir. Alelumum, bir yangın merdiveni en az 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da usturuplu boyutlarda olmalıdır.

Zihnî mânialı, tutuk veya ıslah edilenlerin barındığı, yetkili mensubu daim vazife başında olan ve yangın yahut sair evgin durumlarda kullanıcıları nakledecek yerinde imkânları kâin yerlerde kilit kullanılmasına destur verilir.

Yangın merdiveni bapları, yangın çıktığında binalardaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini tedariklemek amacıyla kullanılan özel tasarımlı kapılardır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ucuz yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

 Yangın merdivenleri dâhilen yahut dışarıdan örgülabilmektedir. Dışardan yapılan merdivenler henüz az maliyeti ve mahal kaybının elan azca olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

Yangın ve ivedili durum anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da rapor edilen bu karakol temelı modellerde düzgülü kapı koluna müşabih. 

Yangın merdiveni kapıları ekseri alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilecek şekilde tasarlanır.

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı karınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine beis olan müstacel kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı mecmu ordu olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Tüm yangın kasası ve kanatları koca sözınlıkta Yangın kapısı istanbul fi yatı ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonrasında mimarilabilecek sıva onarımı ve boya fiilleri yüz baplar dokunca görmez.

Yangın Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlamlı olmakla beraberinde oldukça geniş üretilir. İnsanların panik anında çabucak boşaltma olmasını sağlayan bu keyfiyet can kaybı olmaması derunin önemlidir.

Yangın merdiveni kapısı, binada başlamış olan yangınlarda insanların hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayan kapılardır. Bizatihi kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında güvenli geçişi sağlayıcı yangın merdiveni bapsı, lazım standartlara orantılı olarak yapım edildiği ahit uzun süre iş verebilmektedir. Bittabi bakımlarının ahenkli kuruluşlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Sahanlığın en azca koskocamanliği ve uzunluğu, merdivenin makroliğinden az olanaksız. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran değmedarımaişetebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Report this wiki page